Podcasts om AI fra “lørn tech”

LØRN.TECH inviterer hele Norge til læringsdugnad om teknologi, her ligger det over 1500 ulike podcast om ulike temaer, en rekke av dem omhandler kunstig intelligens - de fleste av dem på norsk. De aller fleste er relevante og viktige samtaler med dyktige fagressurser, men vi har trukket frem noen få podcasts som vi mener er veldig relevante for dere som arbeider med ledelse og forretningsutvikling.

#1124: BIGDATA: Liv Dingsør: Maskinlæring, må du bry deg som leder? I denne episoden av #LØRN snakker Silvija med daglig leder i Digital Norway, Liv Dingsør. Dette er en del av serien vi lager med UiO om piloten deres “fra data til innsikt” som som startet i desember 2021. Dingsør og Seres diskuterer den strategiske og kommersielle siden av kunstig intelligens og hvorfor det ikke holder for en leder å bare kjenne potensialet i maskinlæring. En leder må også forstå hvordan dette potensialet kan brukes i egen bedrift. Ønsker du å forstå verdiskapingsevnen til data bedre? For hvilken data har verdi i din bedrift? Hør Silvija og Liv snakke om hvordan vi kan klokt anvende kunstig intelligens og annen kunnskap som videreutdanningsprogrammet til UiO kan gi deg og din bedrift. Du må som leder forstå hvilken kompetanse du trenger i egen virksomhet, og for å forstå dette må du kunne litt om teknologien bak

#1100: BIGDATA: Vegard Antun: AI & Deep learning som applikasjon og verktøy. I denne episode av LØRN møter Silvija postdoktor i Differensialligninger og beregningsmatematikk fra UiO, Vegard Antun. “Big Data” og «Deep learning» er blitt et moteord for store og komplekse datasett og ser ut til å bli en større og større del av hverdagen vår. Denne episoden er en innføring i hva “Big Data” og «Deep learning» grunnleggende er og hvilken betydning det har for fremtidens bedrifter. Episoden tar opp viktige spørsmål som; Hva er det som er nyttig å vite av det data kan fortelle oss, hva er forskjellen på Deep learning og Machine learning, hvordan skal resultatene av datafangsten kommuniseres og hvilke problemer kan Deep learning løse, og ikke løse?

#1099: BIGDATA: Morten Dæhlen: Kunsten å forstå data. I denne episoden av #LØRN snakker Silvija med Morten Dæhlen professor i informatikk innen numerisk analyse og geometrisk modellering, og senterleder for dScience – senter for data- og beregningsvitenskap. Dæhlen gir en overordnet introduksjon til UiO sin nye mikroutdanningen som starter I desember 2021. Han forteller hva en mikroutdanning egentlig er, hvorfor kurset er bygt opp på denne nye måten og snakker om verdien av data i beslutningsprosesser.

#1018: AI: Evi Zouganeli: AI for Intelligent Systems. In this episode of #LØRN Silvija talks to a professor in assistive technology, Intelligent Systems, and head of the Automation, Robotics, and Intelligent Systems (ARIS) research group at OsloMet, Evi Zouganeli. Zouganeli builds intelligence that resembles that of a human being and explains in the episode that AI actually can function in the real world, in our close environment, and do more than one thing.

#1010: LØRNBIZ: Morten Dæhlen: Anvendt AI / Ikke bare en professor. I denne episoden av #LØRN snakker Silvija med Morten Dæhlen. Han er professor i informatikk og dekan ved det matematisk-naturvitenskapelig fakultet ved Universitetet i Oslo. De diskuterer hva anvendt matematikk egentlig er og hvordan vi kan bruke det til å forstå den verden vi lever i. Videre vil de prate om maskinlæring og kunstig intelligens, og hvordan et land som Norge kan etablere seg som en aktør i det internasjonale markedet.

#1005: AI: Christoffer Hernæs: Hvordan skape digitale brukeropplevelser og forretningsmodeller. I denne episoden av #LØRN snakker Silvija med rådgiver og investor i Hernaes, Christoffer Hernæs. Christoffer har jobbet i skjæringspunktet mellom forretning og teknologi gjennom hele hans karriere. I samtalen snakker Silvija og Christoffer om “data driven finance” og det faktum at maskinlæring appliseres hele tiden – uten at man nødvendigvis er klar over det eller legger merke til det.

#0995: AI: Pierluigi Salvo Rossi: Data fusion for smart Environments: In this episode of #LØRN, Silvija talks to professor at NTNU Trondheim, Pierluigi Salvo Rossi. Pierluigi is originally from Italy, but has lived and worked in Norway for many years. In the conversation, Silvija and Pierluigi talk, among other things, about society's expectations of AI and ML, and what AI and ML actually can contribute in relation to expectations. Furthermore, Pierluigi explains that AI does not necessarily replace human knowledge and skills, but that technological development can help people to acquire new learning and more knowledge.

#0531: AI: Lars Løvlie: Big AI vs. "hverdags-AI". I denne episoden av #LØRN snakker Silvija med forretningsutvikler for AI og data science i Sopra Steria, Lars Løvlie. Lars har en doktorgrad i halvlederfysikk med litt ekstra innslag av softwareutvikling, og jobber i Sopra Steria med å gi råd og lage løsninger som skaper overblikk og innsikt for kundene deres. I episoden kan du høre mer om det viktige samspillet mellom teknologi og forretning, gode eksempler på anvendelse av AI hos både Rikshospitalet og Lånekassen, i tillegg til hva som egentlig er forskjellen mellom deep learning og mer tradisjonell AI.

#0880: BOOKS: Morten Goodwin: AI - Myten om maskinene. I denne episoden av LØRN bokbad snakker, Silvija Seres, med forfatter av boken AI. Myten om maskinene, Morten Goodwin. Morten savnet en bok av den typen han har skrevet selv, og mener mange av de populærvitenskapelige bøkene og dokumentarfilmene om kunstig intelligens bygger opp myter omkring kunstig intelligens. Han ønsker å snakke om AI ikke med hokus pokus-formler, men som våre faktiske forsøk på å skape intelligens i maskiner.

Flere enn 50 podcasts om kunstig intelligens finner du her

Previous
Previous

Study proves great potential using AI

Next
Next

Etter og videreutdanning knyttet til kunstig intelligens