Vi spurte ChatGTP…..

Tjenesten ChatGTP (ChatGPT, som står for Chat Generative Pre-trained Transformer, er en chatbot utviklet av forsknings foretaket som retter seg mot kunstig intelligens, OpenAI. ChatGPT ble utgitt som en prototype i november 2022.) er i vinden disse dager. Tjenesten skaper både begeistring og en smule panikk i ulike miljøer og blir heftig debattert i alle kanaler. Vi som arbeider med dette synes det er en fantastisk tjeneste som er med på å sette fokus på mulighetene kunstig intelligens skaper.

Vi spurte tjenesten følgende spørsmål: Hvorfor bruke kunstig intelligens i en virksomhet? og her er svaret:

  1. Økt effektivitet: Kunstig intelligens (KI) kan automatisere repeterende oppgaver, noe som gir mer tid til å fokusere på viktige beslutninger og kritiske oppgaver.

  2. Bedre beslutningstaking: KI kan analysere store mengder data og gi mer nøyaktige og informerte beslutninger enn mennesker alene.

  3. Økt kundetilfredshet: KI kan hjelpe til med å svare på kundespørsmål og løse problemer raskere og mer effektivt, noe som kan øke kundetilfredsheten.

  4. Økt personalproduktivitet: KI kan hjelpe ansatte med å utføre oppgaver raskere og mer effektivt, noe som kan øke personalproduktiviteten.

  5. Økt lønnsomhet: KI kan hjelpe til med å redusere kostnadene og øke inntektene, noe som kan øke lønnsomheten.

  6. Økt innovasjon: KI kan hjelpe til med å utvikle nye produkter og tjenester, noe som kan øke innovasjonen.

  7. Økt konkurranseevne: KI kan hjelpe virksomhetene med å holde tritt med konkurrentene og forbli konkurransedyktige i et stadig mer teknologisk avansert marked.

For deg som ønsker å prøve ut tjenesten, registrer deg her og prøv i vei.

For deg som ønsker litt mer kunnskap om løsningen, så har Digital Norway laget et 20 minutters digital kurs som du kan se på.. Det gir svar på;

  • Hva er ChatGPT?

  • Hvorfor snakker alle om det?

  • Hvordan virker det?

  • Hvordan kommer det til å påvirke fremtidens jobber og liv?

  • Hva er de største gevinstene – og de største farene?

Previous
Previous

NORA Research School

Next
Next

Meet the winners of FishAI: Sustainable Commercial Fishing Competition 2022