Morten Goodwin er en av Norges fremste eksperter på kunstig intelligens. Han er en aktiv forsker med mye humor, og veksler tiden sin mellom å være underviser, samfunnsdebattant, formidler, og forsker. Han har med seg 15 års akademisk erfaring, en doktorgrad, og mer enn 70 fagfellevurderte artikler. I tillegg holder han opp mot 100 populærvitenskapelige foredrag årlig, og har fokus på de enorme fremskritt som skjer både i forskningen og den praktiske nytten av kunstig intelligens. Du finner foredrag fra Morten på YouTube, og han dukker jevnlig opp på radio og TV.
Foredrag:
Løftene om kunstig intelligens har gått over alle støvleskaft. Ofte fremstilles algoritmene som nærmest bevisste menneskelige vesener nesten som Terminator, men det er langt unna virkeligheten. Sannheten er at kunstig intelligens er verktøy som lever av data i samspill med oss mennesker. Det er enormt kraftige verktøy som allerede gjennomsyrer din hverdag – kanskje uten at du vet det. Kunstig intelligens er i ferd med å gjøre et inntog i alt fra administrasjon til ledelse. Se for deg en verden uten en datamaskin på kontoret eller Internett i lomma. Snart er det like rart å se tilbake på en hverdag uten kunstig intelligens.
Sannheten er mye mer fantastisk enn du kan forestille deg og et foredrag med Morten byr på:
· Underholdende og lærerike opplevelser.
· Gode råd om hvordan du skaper suksess i en digital verden.
· Gir deg et helt nytt perspektiv på kunstig intelligens.
Workshop:
Den virkelig gode kunstig intelligens domineres i dag av noen få firmaer, og de klarer å få til veldig gode algoritmer fordi de har tilgang til data og datakraft. Hvilke muligheter finnes det for oss andre, og hva skal til for at et lite miljø i Bergen skal dra nytte av kunstig intelligens. Det har vist seg flere ganger at algoritmene kan automatisere oppgaver vi trodde var forbeholdt oss mennesker, og lære de mest intime detaljer om hvert individ. Hvilke etisk utfordringer gir det oss, og hvordan finner vi riktig balansegang. Workshopene vil bestå av kort introduksjon til temaer som behov, forutsetninger, etiske og moralske dilemmaer og endringsledelse. Deltagerne jobber med konkrete case i digitale grupper. Det vil være aktiv diskusjon hvert tema.
MAKS 50 plasser – påmelding er nødvendig.