Forbedringspotensial på digital sikkerhet

En helt fersk rapport fra Bergen Næringsråd og Norwegian Cognitive Center viser at Vestlandsbedriftene henger etter med å sikre kritisk digital infrastruktur. - For næringslivet er det kritisk å bygge kompetanse på cybersikkerhet snarest, sier Anri Hebib, næringspolitisk rådgiver i Bergen Næringsråd.

Som en del av en større kartlegging av digital modenhet publiserte Bergen Næringsråd i dag den andre delrapporten som går på digital sikkerhet. Den viser at 3 av 4 virksomheter har et forbedringspotensial når det gjelder datasikkerhetskulturen i organisasjonen som skal verne kritisk infrastruktur, system og data. Over halvparten av de spurte mener at virksomheten ikke gjør nok for å hindre datakriminalitet. 

- Situasjonen er alvorlig, spesielt når vi vet at trusselen for å bli et offer for dataangrep er like stor om du er en bedrift med millionomsetning, eller driver butikken på hjørnet

Start med kompetanseheving
Økt kompetanse er nøkkelen for å lykkes med datasikkerhet. Det er derfor overraskende at hele 7 av 10 virksomheter rapporterer at de ikke driver med regelmessig kompetanseheving av sine ansatte på digital sikkerhet. Nærmere hver femte virksomhet driver ikke med kompetanseheving i det hele tatt.

- Alle har et forhold til den e-postlenken man absolutt ikke skulle ha klikket på. Mange angrep blir derfor først en realitet grunnet menneskelige feil. Det er avgjørende å bygge kompetanse blant ansatte så snart som mulig!

LES RAPPORTEN HER


Fakta om kartleggingen:

  • Gjennomført våren 2022

  • Antall respondenter: 372

  • Gjennomført av Bergen Næringsråd og Norwegian Cognitive Center i samarbeid med Næringsforeningen i Stavanger og Næringsalliansen

For spørsmål rundt rapporten kontakt, Anri Håvard Hebib, Næringspolitisk rådgiver i Bergen Næringsråd

Previous
Previous

Meet the winners of FishAI: Sustainable Commercial Fishing Competition 2022

Next
Next

Cooperation between Green Data Lab at Campus Ås and Norwegian Cognitive Center