Hvorfor ABC Kurs i Kunstig Intelligens?

Norwegian Cognitive Center har sammen med Digital Norway arrangert 3 ABC kurs i kunstig intelligens i vår - og det vil komme 3 nye kurs igjen til høsten.

Hvorfor har vi så igangsatt dette initiativet?

Norwegian Cognitive Center har gjennom de siste par årene hatt over 200 møter med ulike virksomheter og fått et godt innblikk i hvordan næringslivet satser på teknologi, og mer spesielt kunstig intelligens. Inntrykket her er at initiativene på kunstig intelligens kommer nedenfra og opp, istedenfor fra toppledelsen og ned. Dette gjør det vanskelig å forankre arbeidet med kunstig intelligens i organisasjonene, men en vei inn er at flere mennesker på alle nivå i organisasjonen kjenner til hva KI er for noe - og flytte KI fra noe abstrakt til noe konkret. Vi gjorde derfor to ulike grep:

Undersøkelse av status på Vestlandet

Basert på erfaringen vi har tok vi med oss problemstillingen til Bergen Næringsråd som foreslo at vi kunne gjøre en større undersøkelse blant deres - og deres samarbeidspartnere i andre regioner. Så vi gjennomførte en undersøkelse som avdekket virksomheters digitale modenhet, da med særskilt fokus på Kunstig Intelligens. Funn fra og selve rapporten kan dere lese og laste ned her, den sier i hovedsak følgende:

  • Topplederne har en mindre grad av «sense av urgency» på kunstig intelligens enn sine mellomledere og medarbeidere.

  • 14 000 virksomheter på Vestlandet har ikke en forståelse av verdien av data og 20% av de som mener at de har en forståelse for verdien av data har ikke utarbeidet noen planer eller strategier for hvordan man kan utnytte denne dataen. 

  • Man må i organisasjonen legge til rette for målrettet etter og videreutdanning. Tid for handling er nå, ikke om ti år. Endrings, - kraft og hastigheten er ekstrem og utfordrer kompetanse, besluttsomhet, gjennomføringskraft og ikke minst ansvarlighet til styret, ledelsen og ansatte.

    Få utviklet ABC kurs som skaper reell forståelse

For at man skal få fortgang i arbeidet er det helt nødvendig at toppledere og organisasjonen har en forståelse for hva kunstig intelligens er og hvordan det vil være med på å påvirke virksomheten og forretningsmodeller. Når det først oppstår vil vi se langt flere virksomheter begynne å ta i bruk og satse på kunstig intelligens, data og maskinlæring. Kunstig Intelligens vil i årene være den viktigste enkeltfaktoren som bidrar til økt verdiskapning i et stort antall bransjer i årene som kommer.

ABC kurset som blir holdt av Digital Norway gir en god innføring i hva kunstig intelligens er, hvordan det utvikles og hva teknologien kan – og ikke kan benyttes til. Kurset er rettet mot mennesker som arbeider i hvilken som helst organisasjon eller avdeling, da faglig nøkkelkompetanse er avgjørende for om man kan ta i bruk KI eller ikke. Kurset er ikke for teknologer, men for ledere, mellomledere og medarbeidere innenfor en rekke ulike disipliner og som med noe kompetanseheving kan bli den som oppdager, definerer og kommuniserer problemstillinger som kan løses med KI.

Evalueringen av de 3 kursene vi til nå har kjørt får veldig gode tilbakemeldinger fra deltakerne - og deltakere kommer tilbake med problemstillinger til Norwegian Cognitive Center og flere prosjekter er blitt iverksatt basert på kunnskapen deltakerne har fått gjennom disse kursene. Følg med på hva som skjer - og meld deg på ett av kursene som arrangeres i høst.

Previous
Previous

How to create business value with AI

Next
Next

PHD candidates met the industry